10 تیر 1404
سرمایه گذاری برای تولید

 

معرفی اداره پژوهش و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

در شرکت ملی نفت ایران با بیش از یکصد سال سابقه در سال 1378 مدیریت پژوهش و فناوری متولد شد که همزمان با شکل گیری این مدیریت در اکثر شرکت های تابعه شرکت ملی اداره ای تحت عنوان اداره پژوهش و توسعه ایجاد گردید . در شرکت نفت مناطق مرکزی نیز این اداره در سال 1378 همراه با تأسیس شرکت ایجاد شد و از نظر سازمانی زیر نظر مدیرعامل فعالیت خود را در قالب سیاست های ابلاغی شرکت ملی نفت ایران و مدیریت پژوهش و فناوری در این حوزه آغاز نمود .


اهداف و سیاست ها:

هدف از تأسیس این اداره در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران مواردی همچون حل مشکلات صنعت ، ایجاد زمینه های رشد خلاقیت و نوآوری در صنعت ، بکارگیری پتانسیل تحقیقاتی کشور ( اعم از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ) در تهیه و ارتقاء فناوری های مورد نیاز صنعت می باشد که خود زمینه ای برای رشد همه جانبه می باشد .

ساز و کار اجرایی

1-کمیته های تخصصی:

ترکیب اعضاء :

این کمیته ها دارای رئیس کمیته که به پیشنهاد رئیس پژوهش و موافقت مدیرعامل بمدت 2 سال منصوب می گردند و اعضاء آن از افراد با تجربه صنعت که دارای تحصیلات عالیه می باشند و همچنین تعدادی از اساتید دانشگاه با هماهنگی دو طرفه رئیس پژوهش و رئیس کمیته مربوطه انتخاب می گردند .

وظایف کمیته :

  • تعریف عناوین پروژه های پژوهشی کاربردی با توجه به مشکلات موجود در صنعت و یا برای ایجاد و ارتقاء فناوری مورد نیاز
  • تهیه شرح کار پروژه های پژوهشی در قالب درخواست پیشنهاد ( RFP)
  • ارزیابی پیشنهادات پژوهشی رسیده از دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی
  • نظارت بر اجرای پروژه های پژوهشی
  • بکارگیری نتایج پروژه های انجام شده و ارائه بازخورد جهت ارتقاء کیفیت پروژه ها

در این راستا در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران دوازده کمیته تخصصی به نام های علوم زمین، مخازن و پتروفیزیک، حفاری، مهندسی بهره برداری، فراورش، بازرسی و حفاظت فنی، بهداشت ایمنی و محیط زیست، منابع انسانی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، و کمیته های تخصصی شرکت های تابعه بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، شرق و غرب تشکیل شده است.

 2-شورای پژوهش

در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران شورای پژوهش متشکل از مدیرعامل(رئیس شورا)، رئیس پژوهش و توسعه(دبیر شورا) و مدیر عملیات و تدارکات کالا می باشد که وظیفه تائید و تصویب سند برنامه تلفیقی راهبردی و نقشه راه توسعه فناوری، متناسب با اولویت های شرکت را داراست.

 

تنظیمات قالب