معرفی اداره پژوهش و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

در شرکت ملی نفت ایران با بیش از یکصد سال سابقه در سال 1378 مدیریت پژوهش و فناوری متولد شد که همزمان با شکل گیری این مدیریت در اکثر شرکت های تابعه شرکت ملی اداره ای تحت عنوان اداره پژوهش و توسعه ایجاد گردید . در شرکت نفت مناطق مرکزی نیز این اداره در سال 1378 همراه با تأسیس شرکت ایجاد شد و از نظر سازمانی زیر نظر مدیرعامل فعالیت خود را در قالب سیاست های ابلاغی شرکت ملی نفت ایران و مدیریت پژوهش و فناوری در این حوزه آغاز نمود .


اهداف و سیاست ها:

هدف از تأسیس این اداره در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران موارىی همچون حل مشکلات صنعت ، ایجاد زمینه های رشد خلاقیت و نوآوری در صنعت ، بکارگیری پتانسیل تحقیقاتی کشور ( اعم از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ) در تهیه و ارتقاء فناوری های مورد نیاز صنعت می باشد که خود زمینه ای برای رشد همه جانبه می باشد .

ساز و کار اجرایی

1-کمیته های تخصصی:

ترکیب اعضاء :

این کمیته ها دارای رئیس کمیته که به پیشنهاد رئیس پژوهش و موافقت مدیرعامل بمدت 2 سال منصوب می گردند و اعضاء آن از افراد با تجربه صنعت که دارای تحصیلات عالیه می باشند و همچنین تعدادی از اساتید دانشگاه با هماهنگی دو طرفه رئیس پژوهش و رئیس کمیته مربوطه انتخاب می گردند .

وظایف کمیته :

  • تعریف عناوین پروژه های پژوهشی کاربردی با توجه به مشکلات موجود در صنعت و یا برای ایجاد و ارتقاء فناوری مورد نیاز
  • تهیه شرح کار پروژه های پژوهشی در قالب درخواست پیشنهاد ( RFP)
  • ارزیابی پیشنهادات پژوهشی رسیده از دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی
  • نظارت بر اجرای پروژه های پژوهشی
  • بکارگیری نتایج پروژه های انجام شده و ارائه بازخورد جهت ارتقاء کیفیت پروژه ها

در این راستا در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران چهارده کمیته تخصصی به نام های مخازن، پتروفیزیک، حفاری، فرآورش، مهندسی بهره برداری، زمین شناسی، ژئوفیزیک، بازرسی فنی و حفاظت صنعتی، ایمنی، منابع انسانی، مهندسی ساختمان و کمیته های تخصصی شرکت های تابعه شرق، غرب و زاگرس جنوبی تشکیل شده است.

 2-شورای پژوهش

در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران شورای پژوهش متشکل از مدیرعامل، قائم مقام مدیرعامل، مدیران ستاد و مدیران عامل شرکت های تابعه و یا نمایندگان آنها و 2 تن از اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها می باشد که وظایف زیر را بر عهده دارد:

  • تصویب پروژه های پژوهشی شامل موضوع و بودجه پروژه
  • تصویب نقشه راه علم و فناوری شرکت متناسب با برنامه های توسعه ای میادین
  • بررسی و تائید برنامه راهبردی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت
  • تصویب مقررات و ساز و کارهای لازم جهت تسهیل و تسریع فعالیت های پژوهشی 
تنظیمات قالب